Vállalkozóknak

A magánszemélyekhez hasonlóan a vállalkozók is rendelkezhetnek adójuk 1+1%-áról, amit civil szervezeteknek és egyházaknak ajánlhatnak fel.

 

Az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2018. évi XLI. törvény (Módtv.) alapján 2019-től – átmeneti rendelkezés alapján első ízben a 2018-ra vonatkozóan - a NAV a nyilvántartásaiban rendelkezésre álló adatok alapján az egyéni vállalkozóknak is elkészíti az adóbevallási tervezetet, hiszen a vállalkozásuk mellett akár munkaviszonyból, vagy egyéb, kifizetőtől származó jövedelmet is szerezhetnek. A NAV az adóévet követő év február utolsó napjáig beérkezett, rendelkezésére álló munkáltatói, kifizetői adatszolgáltatások alapján készíti el számukra az adóbevallási tervezetet [a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) 12/B. §; 95. § (7) bekezdés, valamint az Art. 274/A. § (4) bekezdés]. 

2019-től az egyéni vállalkozókra irányadó bevallási és befizetési határidő február 25-éről május 20-ára módosul. 2019-től a személyi jövedelemadó-bevallás határideje minden adózó számára május 20.

A nyilatkozattétel határideje vállalkozóknál február 25! 

Adószámunk: 18215962-1-02

Az EURAKVILO GYERMEKONKOLÓGIAI ÉS GYERMEKHOSPICE KÖZALAPÍTVÁNY a Pécsi Tudományegyetem Gyermekklinika Onkohematológiai osztályának munkáját, a daganatos, leukémiás gyermekeket és családjaikat támogatja munkájával. 

Rendelkezzen adója 1%-áról a javunkra és plusz anyagi teher vállalása nélkül támogassa céljainkat!

Vállalkozóként, cég vezetőjeként nem csupán saját SZJA 1% felajánlásával segíthet bennünket! Tájékoztassa munkatársait is erről az adományozási lehetőségről és ne hagyja, hogy ezek az értékes forintok visszakerüljenek az államkasszába!